Blog fra april, 2013

Kobberbryllupsdag

Havde vi igår - 28-04-2013....

Det var vist i store træk en dag som alle andre, dog tog Lotte og co. fusen på os da der ventede en buket blomster fra Brian, Lotte, Bit og Benny da vi kom hjem fra Svend Aages 70 års fødselsdag lørdag.

Det var sgu ikke lige ventet.


Iøvrigt en rigtig hyggelig fødselsdag lørdag, hvor vi fik brunch på Juliane i 2-3 timer, hvorefter vi tog til deres lejlighed på Ditliev Bergsvej for at få mere (tunge) kaffe og kage....

Men det var nu rigtigt hyggeligt, også at se Sanne og Kasper og deres unger igen, her er lidt billeder derfra:

 

Ellers gik "bryllupsdagen" med at være i plantecenter og ordne have - vi fik bl.a. plantet 2 træer i forhaven, købt en ny vandtønde og støbt et par stolper til at holde den, så den ikke blæser itu som den gamle...

Konfirmation imorgen

Imorgen skal vi til konfirmation, det forventes at blive rigtigt hyggeligt - det er hos en af Tokes bedste venner Niklas (smil)

Det er dælme også lang tid siden vi har været til bryllup, konfirmation eller lignende, sidst var vist banedåb og bryllup hos Sanne og Kasper samt barnedåb for Dorethe og Søren's Liam

Man må sige at familien og venner generelt lige ligger i generationsskifte - nu her komemr så alle konfirmationer, derefter går der sikkert en del år inden vores børn, nevøer og niecer begynder at stifte familie med tilhørende giftermål og børn.

 

Men vi ser frem til imorgen (tunge) God mad !!!

Foresat lockout

Og ungerne hygger sig - jeg mindes hvad min gode nabo Sarah - der studerer til lærer pt. - ytrede forleden:

 

At man ikke skal bilde sig ind at ungerne går i skole for fagligheden, men for det sociale


Det må man sige, jeg har ikke mødt mange der bare øøøønsker sig tilbage til skolen snarest, og gør de er det vist kammeraterne der savnes (smil)

 

Så vores ligger også p.t. og snokrker, har dog fået et par opgaver, bl.a. at læse lidt og ikke tænde (spille)maskinerne med det samme!

 

Weekend med is og ost

Så gik endnu en weekend, og den var ganske spændende - lørdag var vi hos Aabybro Mejeri (Ryå Is) for the Full Tour og det var skide godt (smil)

Først da vi ankom fik vi en prøve på deres kærnemælks-softice, derefter en hurtig rundvisning på mejeriet (som han viste vi slet ikke var interesseret i), derefter ud til den store fryser og få en stor vaffel.

Efterfølgende gik vi op på museet og fik et foredrag på ca 30 minutter - meget, meget underholdende, efterfulgt af en lille film på 10 minutter. Dette blev afslutte med en lille energi-rig is som Aabybro mejeri havde udviklet til hospitaler.

Efter alt dette var det tid til dæksparkning - Linhart (mejeri-ejer) havde en fin vognpark, hvor alle ungerne hyggede sig med at kravle ind og ud af biler og limoer.

Det hele blev afsluttet med et flot ostbord med 6-8 slag ost, lækkert brød med smør med læsøsalt, - og ud over dette var der is, rødvin og fromage, samt slushice til ungerne.

Det var ren hygge (tommel op)

 

Søndag var vi hos Plantorama for at shoppe lidt til haven, om eftermiddagen "nød" vi den vindlige natur og dens luner, mens vi plantede en smule og Anette ordnede krukker.

Sluttelig fik vi en kop kaffe med naboerne, på Kasper og Sarah's terasse..

Near the weekend....

Som jo (ikke) indeholder en overnatning på SAS Radisson i Odense, bare for 2 (smil) Ærgeligt nok...

Men heldigvis kommer vi så med Netic til Ryå Is - både for at se biler og smage is, så der er ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget (tunge)

 

Idag er Christopher med far på arbejde for afvekslingen skyld, et par af mine kollegaer har også deres unger med, så der er nok dømt spil igen og hygge på Netic.

Havde jeg virkelig - jeg drømte at vi (Anette og jeg) havde købt et gammelt hus fuld af fugt, manglende vinduer - men heldigvis var det forår (tunge) og med en underlig kæmpetank i haven til varmt vand og varme - på denne skulle der monteres en larmende motor....

Det var virkelig et mareridt! Det må være afledt af at en af mine kollegaer er ved at byde på et hus fra 1973.... og vores Posttraumatiske Stress Syndrom fra Hørsholmvej 39.

 

Sekundært har Anette og jeg aflyst vores overnatning på SAS hotellet i Odense, det var simpelthen ikke til at forlade ungerne alene en hel weekend, efter at de har været alene hjemme i næsten 3 uger pga. lockout.

 

Så weekenden må blive dedikeret til lidt familiesammenføring og haven, der skal vist købes gødning og ny vandtønde, den anden blev kvæstet under en vinterstorm.

Da Anette og jeg var alene hjemme - og før har talt om at pochere æg - var dette jo oplagt!!

Resultatet ud fra inspirationen på http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1776895/aeg-benedict-paa-chilihakkeboef-med-spinat/:

De pocherede æg var nemme at lave,se denne Youtube video - dog ville jeg gferne have haft en lille si til at rense vandet mellem hver pochering.

Skal man pochere 4 stk, tager det altså også lidt tid....

Weekend over

Og det var egentlig en ganske hyggelig en af dem (smil) Lørdag formiddag tog vi ind til City for at finde et par støvler til Anette (sæsonovergang som hun kalder det) og vi endte med at rende i en frygtelig masse butikker og få lidt tøj med hjem til ungerne til den kommende konfirmation. Resten af lørdagen stod på hygge hjemme (Toke var som sædvanlig i sommerhus med Niklas)

Nå ja, 10 frostmus kom der også med hjem fra Carstens dyrehandel

 

Søndag kunne vi se en masse cykler rundt om Klarup/Romdrup-området da vi spiste morgenmad, efter denne tog Anette og jeg i svømmehallen for at svømmer baner, det blev til hhv. 40 og 66 denne gang, men Anette fik lidt mere styr på teknikken omkring brystsvømning, så det var en supertur.

Efter svømning gjorde vi klar til slangefodring sammen med Claus og Mette - de skulle dog lige se slutningen af cykelløbet, som de så sammen med Anette.

Derefter fodrede vi slanger, alle 3 snoge - til stor fancination for Claus og Mette - Mette var faktisk ganske modig og har et indbygget nysgerrighedsgén - hun endte med at turde at holde slangerne selv, og den ene gang var den ene lige en tur rundt om hendes nakke (tommel op)

 

Senere kørte vi først mod Vejgaard og derefter mod Viborg for at aflevere begge unger hos mor og Torben, hvor de bliver til tirsdag - vi fik lige en gang karbonader med ærter og gulerødder til dernede - rigtig mormormad - mums !

 

Endelig var vi forbi Connie og Carsten på vej hjem for at hente Hobitten, som de havde købt for mig i El-Mutanten

Svømning

Idag var Anette og jeg lige i svømmehallen igen - det er sgu en dejlig afveksling til Rishøj motionscenteret. Det går også fint med at få nogle baner gennem kroppen, men der skal også en del igennem for at det giver tror jeg.

Teknikken er heller ikke unæsentligt, sidste gang prøvede jeg at svømme med hovedet over vandet det meste af tiden - ved brystsvømning - det kan mærkes i nakken bagefter. Idag tog Anette teknikken med at svømme ligeud og have hovedet under vandet en del af tiden til sig, og så kunne hun svømme lige så stærkt som mig (smil) Så skal hun bare droppe nogle af pauserne, så tror jeg vi kunne svømme lige op.

Men dejligt at være i vandet, og en god følelse i kroppen bagefter; selvom det måske ikke giver så meget som Rishøj er kropsfordelingen ved svømning nok mere jævn, hvor meget af Rishøj er løb eller crosstraining = motion i benene hvor vi måske har mindst brug for det.

Tokes Toning

Imorgen skal Toke aflevere sin bestemmelse omkring han toning, hvor man fra 7-9 klasse vælger en "vej" man vil gå de sidste 3 år, og man kan vælge mellem:

I: International - med fokus på sprog

N: Naturfaglig - med fokus på matematisk, fysik, kemi

V: Værksted - med fokus på værkstedsfag og håndarbejde

Man skal bemærke det er en toning, altså bare en "afvigelse" fra normen, og alle klasser har lovpligtigt antal timer osv osv - men klasseformerne er ret anderledes og blandede, samt man går fra at have en klasselærer til at have en personlig lærerkontakt.

Spændende projekt vi ser frem til at være med i.

Det bliver spændende hvad han vælger....


 

Her kan læses mere om toningen:

 

Back at work...

Så er man tilbage på arbejde, ikke helt frisk - men rart at være tilbage og møde kollegaer og der bare sker ting rundt om én...

2 dage på divaneseren er såååå dræbende..... fik da set et par film på NetFlix, bl.a. "Love And Other Drugs" som jeg bare troede skulle være en sjov komedie, hvilket den (også) var, men også med et alvorligt indhold, det var lige før tårerne strømmede ...

I øvrigt har Oliver Platt en ret fed rolle i den, han spiller bare godt som den evige (taber) sælger. Man kan heller ikke lade være med at tænke hvad Pfizer syntes om filmen.

Blærebetændelse, øv......

Så er jeg ramt af blærebetændelse for anden gang, møj irriterende - 2 dage med feber (igen) efter man lige har været syg for 3-4 uger siden,  i 2013 har jeg vist allerede lige så mange sygedage som i 2010-2012 tilsammen.

Så jeg ryger der en 5-dages kur af Selexid ned og lidt Panodiler som følgesvende, så går det vel over.

Reptilmesse i Hedensted

Idag har der været reptilmesse i Hedensted, og vi måtte derfor tidligt op, ca kl. 7

Kl 08:15 kørte vi alle 4 mod Århus og Toke og jeg satte Christopher, Anette og Oskar af hos Pia og Lars på Krogagre.

Derefter gik den mod Hedensted, hvor vi var kl ca 10, passende tidligt - der var en pæn stor kø der ventede på at komme ind.

Messen har som disse messer typisk er, der var faktisk et rimeligt antal udstillere og mange gæster fra starten.

Vi var der ca 1:45 og fik købt:

  • Stk stor albino Gul Rottesnog (fra http://www.serpentarium.cz)

  • 2 stk. bambusstokke til dekoration

  • 1 Vulkanhule

  • 1 stk varmeplade

  • 1 Kg frostmus

Alt i alt en glimrende messe og tur med Toke, afsluttende med en gang McDonalds.

Vi glemte dog frostmusene i moster Pia's fryser, øv !!

Lockout - Ingen lejrskole...

Så røg Toke's lejrskole desværre:

Aflysning af lejrskole På grund af den igangværende lockout aflyses 6. årgangs lejrskole til Silkeborg. Det er rigtigt ærgerligt, da både børn og lærere har glædet sig til denne tur. Vi kan ikke bare flytte turen, da det kræver, at vi f inder ekstra timer til de lærere, der skal deltage i turen. Vi vil, når lærerne er på arbejde igen, drøfte, om der kan laves en mindre tur, men vi kan ikke love det. Hvis lockouten ophæves senest søndag aften afholdes turen. Følg med i medierne og hold øje med skoleintra. Venlig hilsen Anders Norup

Møj ærgeligt...