Blog fra april, 2006

Idag var en travl dag for alle, specielt for Anette og Toke - Toke skulle til vores egen tandlæge og have et check, eftersom vores tillid til skoletandlægen kunne være på et meget lille sted. Efter tandlægen var der dømt BR og en tur i BG Bank for at hente Tokes fødselsdagsgave. Turen til tandlægen gik fint, knægten opførte sig sgu exemplarisk og sluttede endda med at sige at der ville han gerne ind igen. Ved BG Bank var der ikke lige til at parkere, men igen viste han sig fra sin store side, gik selv ind i banken og fik gaven, flot !!! Efter lidt Lego i BR blev det sidst på eftermiddagen og vi skulle ud og cykeltræne. Aftalen var at Normann skulle stå i den ene ende og Antte i den anden, så vi lige kunne hjælpe med at vende - det gik også fint, Toke og jeg smuttede op og startede i den ene ende hvorefter han cyklede ned mod Anette der var på vej mod den anden ende - men istedet for at stoppe ved hende cyklede han bare forbi hende og ned mod vendepladsen (som vi ikke kunne se) - Eder og forbandelser fløj gennem mit hoved fordi Anette ikke havde fået fat i ham; forventningen var bestemt at han ville vælte på vendepladsen - hjertet stod helt stille, men efter 20 sekunder kom han tilbage - stadig på cyklen og med et stort smil om munden. Sådan cyklede han faktisk 3-4 gange frem og tilbage på vejen og klarede selv alle vendingerne. Tilsidst skete det som jo måtte ske, at han væltede - første gang kom han hurtigt på cyklen igen, men anden gang var det ikke så sjovt, så der stoppede legen med en skrabet hånd. Men alt i alt kanon godt kørt, og imorgen kan det kun blive endnu bedre!!
Parring og VFR problemer
Hm, mine nye slanger de parrer sig, så det er jo spændende om hunnen ikke skulle smide en stak æg til mig, så der skal i den nærmeste fremtid da laves en rugemaskine, der er jo ingen der ved om de har parret sig før jeg fik dem. Det er jo dejligt, til gengæld volder VFR'en lidt startproblemer, se denne tråd om sagen: http://www.vfr.dk/forum/forum_posts.asp?TID=5673&PN=1"Heldigvis" er jeg da ikke ene om problemet, det første skridt må jo være mit batteri, da dette relativt nemt (=ingen kåbeadskildning, ingen motoråbning ) kan tackles..
Fik den nye Internet Explorer 7 på idag; straks syntes jeg det så meget blury ud, yaiks.... En mindre undersøgelse og nogle Screen Captues fandt "problemet" - IE 7 har noget Clear Type snask [Findes faktisk i hele XP] der giver anti-alias på fonts, dvs. grå kanter for at udjævne hakker - desværre ser det hele sgu da bare gnidret ud. Se den vedhæftede fil!!! Og slå det lort fra ASAP.
3 Nye til samlingen...
Af slanger, ja. Igår var Kasper, Toke, Rasmus, Mikkel og undertegnede til Retil-messe i Hedensted, en messe jeg selv havde set frem til siden jul eller noget lignende. Messen er rimelig stor, der var en del mere end på Hobro-messen i September 2005. Vi var dernede ca 4 timer, selv kom jeg egentlig for at finde et par rimelig store Boa'er eller tæpper, men endte med at rende hjem med 3 Taiwan snoge (2 hanner og en hun), hvoraf den ene var ca 2. Meter. Allerede i dag er der observeret parring, så der var jeg meget, meget heldig - spændende at se hvad det fører til. Se lidt om de nye her: http://www.mos-eisley.dk/SlangeReden/TaiwanRottesnog/default.aspx Se billeder fra messen her: http://www.rtr-total.com/fotoforum/showgallery.php?cat=553 http://www.star-reptiles.dk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30054
Nyt terrarie opsat
Igår aftes fik jeg endeligt opsat det terrarie som blev købt af David og Mia i starten af februar da vi hjalp Sanne med at flytte til Kjøvenhavnstup. Terrariet blev sat ovenpå det hjemmelavede og straks efter lyset var slukket hos pytterne, gik de bare igang med at undersøge hver en krog, i mindt 2 timer kravlede de overalt og rejste sig helt op af kanten og pressede hovedet ret hådt mod alle kanter og mellemrum. Det kan ikke undre at slanger er mestre i at undslippe, men sådan en kraft de kan præstere. Så iaften skal det store hjemmelavde terrarie gøres rent, så vi er klart til et eventuelt output fra messen!
Preview af Vindows Vista
Jeg var til "Mød Microsoft" igår i Bruuns Galleri i Århus hvor Microsoft viste en del om den kommende Windows Viasta (tidligere Lognhorn) for ca 700 IT folk. Der var en masse nyt i WV, specielt er der fokuseret rigtigt meget omkring sikkerhed, bla, det faktum at de fleste brugere næsten altid kører som superbrugere (administrator) for at kunne udnytte pc'ens resourcer. Hardware kravene var ikke så forskellige fra dagens XP krav, en fornuftigt CPU, 512 MB ram og gerne et grafikkort med understøttelse af DirectX 9 for at udnytte den nye "Aero Glass" teknologi der giver bl.a. gennemsigtigt rammer på vinduer og side-baren samt nogle fancy 3D funktioner når man bladrer mellem skærmbilleder. Der var også et sneak preview af Office "12" - der kommer til at hedder Office 2007, dette ser rigtigt spændende ud, der er lagt megen vægt på at forenkle bruger interfacet til at være mere context aware :-) Som forælder var det rart at se at "Parent Control" var meget forbedrer for den kommende IE 7 - således at man som forældre kan blokke sites, sætte on/off tider for browsning og logge alle aktiviteter.