Type

Surround Reciever

Min rating (1-5 Stjerner)

(star)(star)(star)(star)

Læs om Sony Multiroom her

 

Manual Sony STR-DN1060 Manual.pdf

Helpguide Sony STR-DN1060 HelpGuide.pdf

Update 26-04-2017 - Jeg har valgt at downgrade produktet fra 5 til 4 stjerner pga. at Recieveren fryser så tit (1-3 gange pr. uge) at det slet ikke er tilfredstillende. Der er også jævnligt problemer med at connecte den via SongPal.

Update 07-05-2017 - Pudsigt, den er ikke frosset i flere uger nu (sad) go figure... Min mistanke er noget HDMI mellem Recieveren og mit Samsung TV Samsung UE65HU7505

 

Efter skuffelsen fra en test af Onkyo TX-NR747 gav jeg en Sony STR-DN1060 fra El-giganten en chance, det var lidt af en impulskøb, da kassen mere eller mindre lå i en hjørne, prisen var god (i forhold Til Sony Centerets)

Det først jeg bemærker er at udseendet er sådan la-la, hvorfor kan andre ikke lære noget af Harman-Kardon, hvor jeg kiggede lidt på AVR 370 - de er så flotte i forhold til (se også på Pioneer VSX-921-K) !!! Men den ser da ret almindelig og ok ud - texten i displayet er lyseblåt, og ikke grim-grøn som i Onkyo'en...

Indstillingerne og grafik GUI er bestemt flot og virker ganske godt, der er en del indstillinger - i virkeligheden måske mere end man ønsker, for jo flere - jo mere fidler man rundt igen og igen.

     

Den er "kun" 7.2 og har ikke Dolby Atmos eller DTS:X - hvor mange nye receivere er 9.2 eller endda 11.2 og understøtter Dolby Atmos eller DTS:X - men helt ærligt, hvor meget gider man plastre sin stue ind i højtalere (11.2 er ret mange..), det er både potentielt grimt og svært at indrette efter, og det varer længe (!) inden det er mainstream tilgængeligt.....

 

En af de gode ting er at det er nemt at indstille hvad man egentlig har brug for, hvordan lyder ender i højtalerne, og der er 4-5 muligheder, men egentlig er der 2 der tæller:

 

A.F.D - Auto Format Direct - Lyden kommer ud som den sendes ind, dvs. kommer der stero ind, er det kun venste og højre højtaler der giver lyd; ikke noget "bass behandling" til LFE'en (subwoofer)

Multi Stereo - Som det antydes, alle enheder aktiveres og lyden bliver sådan set måske bedre (det er jo relativt, men den bliver bestemt mere dynamisk), og LFE'en bruges til bas som der kan dundres igennem, men realistisk er det ikke...

 

Det er i virkeligheden hvad en ikke-audiofil som mig og mening-mand har brug for (smile) Så kan man skrue på diverse indstillinger, ikke 2 ting lyder ens og det er næsten en tabt kamp på forhånd...der er en masse muligheder for "Concert A", "Concert B", "Live" osv osv - jow jow....

AirPlay og Bluetooth lyd har jeg ikke rigtigt testet (jeg har prøve iTunes AirPlay til receiveren, det virkede); men jeg har aldrig fundet noget hvor dette bare spiller - ikke engang iPad til AppleTV er en fornøjelse mere... men vi bruger det egentlig ikke - vores TV Samsung UE65HU7505 har Spotify Client (ikke bare Connect) så det er meget bedre.

 

Power har STR-DN1060 indtil videre rigeligt af, første test var Mad Max: Fury Road på BluRay i DTS (der bare er bedre end streaming lyd fra NetFlix og ViaPlay, en argument for stadig at købe BluRay Discs) - det rykkede sgu (smile)

Masser af HDMI og andre ind/udgange - man hvad har man egentlig brug for idag? Jeg har en BluRay Disc afspiller og måke en AppleTV eller en ChromeCast....så 7-8 HDMI indgange...

 

SongPal Appen

SongPal er en App fra Sony, og den er rigtig god - den afkobler ret meget nødvendigheden for at have TV'en tændt - og den findes til både iOS og Android.

90-95% af alle indstillinger findes i den - og specielt at Network (DLNA) afspilning er med og virker godt, er super fedt. Denne App taler klart for at købe en Sony STR-DN1060.

Den er ikke så flot og fancy som Pioneers eller Yamaha's - men i virkeligheden fungerer den og giver lige det man skal bruge (smile)

 

Web delen

Der er også konfiguration via en browser:

Plusser (plus)

Masser af kraft - 7 x 165W 

Rigtig god App (SongPal)

Konfiguration via Web (ikke afspilning)

Rigtig god til prisen på 4.999 (var endda på Black Friday til lavere pris); jeg kunne have ofret flere penge - men jeg tror ikke jeg tilsvarende havde fået mere på andre recievere.

Fundet til 2999,- hos El-Giganten idag (smile) 27-12-2015

 

Minusser (minus)

Ikke rigtigt nogen - ud over udseenet måske (som min kone dog godt kan lide)

Gået helt død en gang - fuld af lys, men ingen reaktion på knapper eller remote...

Den har ikke Dolby Atmos eller DTS:X som mange andre receivere i samme prisklasse

Knapper og fjernebetjening mangler lidt "feel" og finishing.

Der er "diskussion" omkring 4K/UHD Support gennem HDMI, om recieveren kun understøtter et begrænset farve-spektrum (YUV Sampling). Da jeg næppe før en UHD Afspiller på - alt er jo i TV'et Apps, har dette ikke den helt store betydning for mig. Desuden kommer det måske i et firmware release - på Support siden: https://www.sony.co.uk/support/en/content/cnt-dwnl/prd-tvhc/sony-strdn1060-860-firmware-update-vM29R0340/STR-DN1060#about


Find mere på YouTube